Kezdjük a szokásos sablonos bemutatkozással: a nevem Szilágyi György.

Egy Kaposvár melleti faluban, Juta községben élek a családommal, felségemmel, Évával, és a legfiatalabb fiammal, Gergővel. A két idősebb gyermekem már önálló életet él: Petra lányom Norvégiát, Bence fiam pedig Budapestet választotta új otthonának.

1964-ben születtem, tehát nem vagyok már túl fiatal, de öregnek sem tartom magam – azt gondolom, éppen a legjobb korban vagyok ahhoz, hogy elkezdjem megélni az álmaimat.

Elég időt éltem már ahhoz, hogy tudjam, egyetlen elvesztegetett perc sem pótolható, eleget tanultam már ahhoz, hogy tisztában legyek a tudatlanságommal, és eleget hibáztam már ahhoz, hogy elhiggyem, hibázni nem bűn, de nem törekedni a hiba kijavítására annál nagyobb.

Dolgoztam tanítóként és asztalosként, voltam alkalmazott látványtervező egy nagy cégnél és volt vállalkozásom, ahol esetenként 15 embernek adtam munkát. Votam értékesítési vezető és biztosítási üzletkötő.

Nem sorolom tovább, mennyi mindent csináltam, mert a múlt nem számít, csak az, amire megtanított.

Sokkal fontosabb a számomra mindaz, ami még előttem van, és hiszem azt, hogy ami ezután következik, azért érdemes volt az eddigieket végig csinálni.

Még nem voltam festő (az egyik nagy álmom Tahiti szigetén összekenni festékkel egy csomó vásznat csak úgy, a festés öröméért), még nem voltam a saját mércém szerint sikeres hálózat építő (viszont a legjobb úton tartok efelé), és még nem jártam végig az El Caminot (de a gondolatot már elültettem az agyamban).

És még nem voltam teljes egészében szabad – a szó legszebb, legemberibb értelmében szabad. Mert hiszem azt is, hogy a szabadság, a független, anyagi gondoktól mentes élet minden ember elvitathatatlan joga, és hiszem, hogy aki komolyan akarja, és elég elszánt ahhoz, hogy el is merje képzelni ezt az életet, aztán képes tenni is a szabadságáért, az meg is tudja szerezni magának azt.

Az én hivatásom az, hogy elérjem a saját szabadságomat úgy, hogy közben minél több embernek segítsek elérni a saját szabadságát.

Ha te is ezt akarod, tarts velem ezen az úton!

A blogomon minden azt a célt szolgálja, hogy segítselek a céljaid elérésében. Az utazásaimmal a képzeletedet tágítom, megmutatom, mivel fejlődhetsz, és segítek neked pénzt keresni, ha éppen ez lenne a célod – egy szóval a legfontosabb eszközöket megtalálod itt a blogomon, aztán már csak rajtad múlik, mit és hogyan használsz fel a saját épülésedre.

Én noszogatni nem foglak, arra ne is számíts. És csak azért nem, mert tudom, hogy ha még nincs is itt, de egyszer eljön az az idő, amikor olyan késztetést fogsz érezni a saját szabadságod elérése iránt, aminek sehogyan sem fogsz tudni ellenállni. Akkor aztán senki és semmi sem tud eléd olyan akadályt gördíteni, amin át nem lépnél (vagy repülnél)!

Ha úgy érzed, itt az idő, csak szólj, és én melletted leszek!

 

Üdvözlettel: Szilágyi György

Share This: