Az olvasás művészetének első alaptörvénye: olvassunk jó könyveket.

Benedek Marcell

Mindig is szerettem olvasni, és mindig is lelkesedtem a könyvekért, a betűkért.

Emlékszem, amikor kisiskolásként már elboldogultam az olvasás tudományában, mennyire élveztem, hogy feltárulnak a könyvek és újságok addig rejtett titkai, elolvastam bármit, ami kezem ügyébe került a szakácskönyvektől a Bibliáig. Az iskolában sokszor velem olvastatta fel a tanító néni a olvasó könyv történeteit, és nekem rendkívüli örömet jelentett az, ahogy a betűk szavakká, majd a szavak mondatokká gömbölyödve minden nehézség nélkül elhagyták a számat.

Később, hosszú hajú középiskolásként, amikor egy szál hátizsákkal keresztül – kasul jártam az országot, a zsákban mindig ott volt a kedvenc könyvem, és egy új városban az első utam a könyvesboltba vitt, mert szentül hittem, hogy nekem ismernem kell minden titkot, ami a jó könyvekben meg van írva. Minden válogatás nélkül >>>itt egy lista<<< azokról a könyvekről, amiket ma is szívesen kézbe veszek annak ellenére, hogy már többször is olvastam őket.

Ma is így vagyok ezzel. A különbség talán csak annyi, hogy ma az olvasmányaim zömét azok a könyvek teszik ki, amik valamilyen módon az önfejlesztést, a gondolkozásnak a siker irányába történő formálását, a pozitív életszeméletet tanítják.

Igen, ezek azok a bizonyos “önfejlesztő” könyvek, de ugyanebbe a kategóriába tartoznak például a sikeres emberek életét bemutató életrajzi könyvek is.

Az egyik legmeghatározóbb könyv az életemben Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj című könyve.

Generációk nőttek fel rajta, és emberek ezrei köszönhetik neki az anyagi boldogulás, a gazdaggá válás receptjének megismerését. Engem is magával ragadott és a rabjává tett ez a nagyszerű könyv, és ha elolvasod, te is profitálni fogsz belőle!

Oszd meg az ismerőseiddel is ezt a cikket!

Share This: