Menü Bezárás

Ezt olvasom

Az olvasás művészetének első alaptörvénye: olvassunk jó könyveket.

Benedek Marcell

Mindig is szerettem olvasni, és mindig is lelkesedtem a könyvekért, a betűkért.

Emlékszem, amikor kisiskolásként már elboldogultam az olvasás tudományában, mennyire élveztem, hogy feltárulnak a könyvek és újságok addig rejtett titkai, elolvastam bármit, ami kezem ügyébe került a szakácskönyvektől a Bibliáig. Az iskolában sokszor velem olvastatta fel a tanító néni a olvasó könyv történeteit, és nekem rendkívüli örömet jelentett az, ahogy a betűk szavakká, majd a szavak mondatokká gömbölyödve minden nehézség nélkül elhagyták a számat.

Később, hosszú hajú középiskolásként, amikor egy szál hátizsákkal keresztül – kasul jártam az országot, a zsákban mindig ott volt a kedvenc könyvem, és egy új városban az első utam a könyvesboltba vitt, mert szentül hittem, hogy nekem ismernem kell minden titkot, ami a jó könyvekben meg van írva. Minden válogatás nélkül >>>itt egy lista<<< azokról a könyvekről, amiket ma is szívesen kézbe veszek annak ellenére, hogy már többször is olvastam őket.

Ma is így vagyok ezzel. A különbség talán csak annyi, hogy ma az olvasmányaim zömét azok a könyvek teszik ki, amik valamilyen módon az önfejlesztést, a gondolkozásnak a siker irányába történő formálását, a pozitív életszeméletet tanítják.

Igen, ezek azok a bizonyos “önfejlesztő” könyvek, de ugyanebbe a kategóriába tartoznak például a sikeres emberek életét bemutató életrajzi könyvek is.

Az egyik legmeghatározóbb könyv az életemben Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj című könyve.

Generációk nőttek fel rajta, és emberek ezrei köszönhetik neki az anyagi boldogulás, a gazdaggá válás receptjének megismerését. Engem is magával ragadott és a rabjává tett ez a nagyszerű könyv, és ha elolvasod, te is profitálni fogsz belőle!

Oszd meg az ismerőseiddel is ezt a cikket!

Share This:

Sikeres feliratkozás!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Szilágyi György will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogger ezt szereti: