Sok száz példát láttam arra, hogy vannak emberek, akik valóban annak és abból élnek, ami a szenvedélyük. Úgyhogy ne mondd nekem, hogy ilyen nincs!

Az, hogy te még nem azt az életet éled, amit elképzeltél magadnak, csak egyet jelent: nem hoztad meg a döntést, hogy váloztatsz, és nem kötelezted el magad a szenvedélyed, a sajá személyes márkád felépítése mellett.

Nem szabad azt gondolnod, hogy arra, hogy valaki tényleg a szenvedélyének élhessen, csak a legkülönlegesebb emberek képesek.

Nem láttam még egyszerűbb, átlagosabb lányt annál, mint aki a SLIME* készítés titkainak elemzéséből, megosztásából lett dollár milliomos.

Vagy itt van a középiskolai tanár, aki az álmait követve festőként évente 150 – 200 ezer dollár plusz bevételt ér el.

De mitől lenne annyira különleges egy banki tisztviselő, aki miután rájött, hogy igazából ingatlanokkal szeretne foglalkozni, pár év alatt a környék egyik legsikeresebb vállakozója lett?

Sorolhatnám a példákat napestig… de ami mindannyiukban közös, az annyi, hogy elhatározták, megvalósítják önmagukat, és a szenvedélyüknek fognak élni. Meghozták a döntést, aztán elkezdtek dolgozni a megvalósításon. Kitartóan, akár éjjel – nappal, megállás, feladás nélkül.

Igen, dolgozni! Mert a sikert nem adják itt sem ingyen. Csak a különbség az lesz, hogyha a saját márkádon dolgozol, a szenvedélyedet csinálod, minden sokkal könnyebb és szórakoztatóbb lesz, az eredmény pedig egy boldog “TE” lesz. Akinek örül a családja, akit elismernek a barátai, akiket ismerősök és ismeretlenek követnek.

Persze hogy ez megtörténhessen, el kell indulni az úton.

Az első lépés pedig elgondolkozni azon:

Mi az, amit a legszívesebben csinálsz?

Mi az, amit akkor is szívvel – lélekkel csinálnál, ha nem kapnál pénzt érte?

Mit csinálj?

Fogj egy üres füzetet, és írd le pontosan és szabatosan, mik azok a dolgok, amiket a legszívesebben csinálnál. Amik megbizsergetik a szívedet, ha rágondolsz, amit akkor is szívesen csinálnál, ha egy fillért sem kapnál érte.

VAGY

Fogd a telefonodat, és készíts egy hangjegyzetet, amelyben azokról a dolgokról beszélsz, amik a legjobb kedvteléseid.

Nem kell aggódnod, hogyan lesz ebből majd pénz, és hogy kit érdekelhet az a dolog, amit te szeretsz csinálni. El sem hinnéd, hány olyan ember van, aki csak szeretne olyan jó lenni a fafaragásban, főzésben, barkácsolásban, bélyeggyűjtésben vagy akár hóember építésben, mint amilyen jó te már most vagy!

Share This: