Néhány hely Cipruson, amit biztosan megnézünk

Tudtad rólam, hogy imádom a világot járni? Szerencsére a feleségem is szeret utazni, így gyakran autóra – repülőre pattanunk, hogy megnézzük a világ egy újabb csodálatos szegletét.

A legújabb úticél Ciprus, a szépség és szerelem szigete. Holnap hajnalban indul a gépünk, és mintegy 3 óra repülés után, helyi idő szerint 10 órakor száll le Larnaca repterén.

Jó lesz az itthoni most kezdődő télből a tavaszba csöppenni, ott ugyanis 17 – 20 fok körüli hőmérséklet vár minket… 🌡️

Ebben a bejegyzésben megosztok veled néhány helyszínt, amit mindenképpen meg akarunk nézni, aztán majd küldök fotókat is, amiket ott készítettem.

Paphos / Páfosz /, Aphrodite városa

A legenda szerint a várostól nem messze található szikla mellett született Aphrodite istennő. A kikötő, az erőd, és sok ókori emlék is érdekes látnivaó lesz. Még egy oka van, amiért fel akarom keresni ezt a várost: Cipruson is ki akarom próbálni a WLS kedvezmény kártyámat. Van Paphosban egy Tasty nevű étterem, ahol WLS kártya tulajdonosok 10 % kedvezményt kapnak… 🙂

WLS kedvezmény kártya – 10 – 50 % kedvezmény minden nap
Paphos

Aphrodite sziklája

Paphos mellett található Petra Tou Romiou, azaz Aphrodité sziklája. A mítosz szerint az istennő itt lépett partra, azaz a habokból kagylóhéjon kelt ki, akinek szépsége még Olümposzt is elvakította. Maga az istennő neve is születésére utal, hiszen az „aphrosz” szó habot jelent.

Aphrodite sziklája

Varosha, a szellem város

Két évvel ezelőtt Törökországban jártunk, és ott láttunk egy szellemvárost, Kayaköy-t, ami elképesztő élmény volt. Varosha valami hasonló lesz, modernebb kiadásban, ugyanis a város 1974-ig egy népszerű üdülőhely volt…

Varahosa ghost town

Agioi Anargyroi Ayia kápolna

A Konnos Bay közelében található ez a kis kék-fehér kápolna. Kristálytiszta a viz és a gyönyörű partszakasz elvarázsolja a látogatókat, a kápolna mögötti lépcsőn lesétálva egy sziklabarlang is megnézhető.

Skarinou – arany szamarak farm

A farmon közel száz szamár él, és látható egy szamár múzeum is, a szamárfarm udvarán pedig egy 1600 éves olajfa áll.

Skarinou – arany szamarak

Lefkara

A városka elsősorban a csipkéiről, hímzésről és ezüstművességéről híres. A legenda szerint Leonardo da Vinci is járt itt és annyira megtetszettek neki az itteni csipketerítők, hogy vásárolt is egy oltárterítőt.

Mindössze öt napot töltünk a szigeten, úgyhogy elég lesz ennyi mindent végig járni, de szerintem visszatérünk majd máskor is Ciprusra.

Share This:

One thought on “Néhány hely Cipruson, amit biztosan megnézünk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel a továbbiakért!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .