Gyalog az Írottkőtől Szekszárdig

… ez a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra

Miután a Covid keresztűlhúzta a terveimet az El Camino Északi úttal kapcsolatban, eldöntöttem, hogy végigjárom Magyarország legnevezetesebb túraútvonalait.

Igen, én, akinek a térdei már egy kisebb sétát is nehezen bírtak. Aki elmúlt 56 éves, és aki eddigi életében nem igazán ilyen életet élt…

Szóval eldöntöttem, lesz ami lesz, én megcsinálom.

Az első hosszabb túrám a Szent Jakab zarándokút bencés kolostorokat összekötő ága, a Camino Benedictus volt. Ez a túra a tihanyi bencés apátságtól indul, és mintegy 170 kilométer után ér a több mint 800 éves, gyönyörű, román kori lébényi Szent Jakab-templomhoz. Én még egy kicsit meg is toldottam ezt a túrát,, Győrön és Mosonmagyaróváron keresztül Rakjáig gyalogoltam, összességében 220 km-t megtéve 3 alkalommal, 9 nap alatt. Gyönyörű volt, és egyben nebizonyítottam maganak, hogy képes vagyok testben és lélekben is egy próbatételt kiállni.

A következő célkitűzés egy lépéssel nagyobb lett: a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra teljesítése, mely a Köszeg melletti Írottkőtől Szekszárdig tart, 542 km hosszan.

Így valahogy:

Gyönyörű tájakon, ezer dombon és völgyön át vezet az út, amely akár egy időutazásnak is beillik…

2020. október 15.-én hajnalban vágtam bele a nagy kalandba az akkori kedvenc túrakocsimmal, Kőszegről busszal Velemig, majd onnan 6 km fel az Írottkőre, ahonnan tulajdonképpen a túra kezdődik…

Itt szereztem meg az első pecsétet, és ezzel indult a nagy kaland…

A túra elkezdődik: az út az Írottkőtől Kondorfáig. >>>

Share This:

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: